Mun täytyy saada nää ajatukset pois mun päästä! Siinä on koko tämän blogin synty, tarkoitus ja päämäärä. Mä olen nainen, viittä vaille kolmekymppinen. Mun yksityiselämässä ei ole mitään mielenkiintoista, joten en aijo pitkästyttää ketään kertomalla mitä opiskelen, ketä kuuluu mun perheeseen, mitä tykkään syödä, minkä väriset kalsarit mulla on jalassa, mikä on uusi musta tai mitä töllöstä tulee. Mä olen ihan just niinkuin kaikki muutkin. Rahaa on liian vähän ja juusto liian kallista. Myös mua ärsyttää kaikki mitä luen lehdestä, näen telkkarista ja kuulen kaupassa. Ja munkin mielestä Salatut elämät on menny liian oudoksi. 

Mulla ei ole teille juuri mitään annettavaa. En valitettavasti jaa niksejä miten asusteilla saa piristettyä arkivaatetta, miten loihditaan viettelevä smokey eye silmämeikki tai saadaan avokadopastasta ehkä vieläkin maistuvampaa. Mulla on vain mun mielipiteet, ajatukset, näkemykset ja ratkaisut ihan melkeen joka asiaan. Ja mun täytyy saada purkaa niitä tai saattaa pää räjähtää. Tähän asti olen tehnyt sitä aukomalla turpaani, mutta olen vihdoin tajunnut miten paljon melusaastetta ja päänsärkyä (muille) se aiheuttaa, joten kokeilen tätä kirjoittamista. Tällä tavoin kaikki voi itse valita haluaako provosoitua tästä vai ei ja se on paljon kiltimpää kuin pakottaminen.

Ihan niinkuin kaikki muutkin, myös mä rakastan hemmetisti mun perhettä, sukulaisia, ystäviä ja lemmikkieläimiä ja haluan niiden olevan onnellisia, terveitä ja turvassa. Sen vuoksi otan tämän maailman kohkotukset niin kovin henkilökohtaisesti ja haluan jollain tavalla olla mukana siinä. Sen sijaan. että muodostatte jonkun mielipiteen minusta ihmisenä (mikä on sitäpaitsi ihan turhaa eikä johda mihinkään paitsi ehkä saatte mut itkemään jos sanotte pahasti) niin toivoisin, että käytätte aikanne ja energianne oman mielipiteen luomiseen itse asioista. Tehkää ajatuksistanne tärkeitä ja olkaa yhtä narsistisen (muotisana) ylpeitä niistä kuten mäkin oon!

Nyt seuraa ensimmäinen aivopieru. Ja se on lista niistä asioista, joita tekisin, jos mulla olis paljon (lue: v*tusti) rahaa. Aika pian lista muutti muotoaan suuntaan, jossa uudistin koko maailmaa. Näiden asioiden toteuttamiseen tarvitaan tosin kaikki maailman valta ja raha sekä päättötodistus Tylypahkasta, mutta listani on täysin sensuroimaton ja muokkaamaton tuotos suoraan sieltä, missä kaikki taika tapahtuu, eli etuotsalohkoni hermoverkostosta (luulisin) ja huomasin siitä puuttuvan ihan hitsin monta tärkeää asiaa. Mutta antakaa se anteeksi, koska tämähän on vasta ensimmäinen lajissaan. Olkaa hyvä!

Jos mulla olis paljon rahaa mä maksaisin äitille takaisin jokaisen "lainaamani" pennin ja sentin, maksaisin rakastamani ihmisten lainat ja luotot ja pikkuvipit pois, avaisin "avustusraha-" tilin josta voisin aina halutessani napsia pieniä ja suuria summia niiden suomalaisten auttamiseen jotka valtio on byrokratiapäissään unohtaneet ja jättäneet oman onnensa nojaan. Ostaisin jokaiselle Suomen löytöeläinyhdistykselle suuret tilat ja vuosiksi ruokaa.

Perustaisin suojelurahastot ainakin Aasiannorsulle, saimaannorpalle, tiikerille, lumileopardille ja ahmalle. Ja lähtisin vapaaehtoistyöhön vaikka Afrikkaan suojelemaan uhanalaisia eläimiä salametsästäjiltä. Ostaisin ison talon ja muokkaisin sen kokonaan kissojen kiipeilypalatsiksi ja syöttäisin mun kissoille vain luomulihaa. Söisin itse vain terveellisesti ja mulla olis oma kokki joka tekisi järjettömän hyvää luomuvegeruokaa, josta suurin osa kasvaisi mun omassa kasvihuoneessa. Mulla olisi navetassa yksi lehmä, kanalassa kymmenen kanaa ja pikkulampolassa neljä lammasta.

Adoptoisin lapsen ainakin Venäjältä, Vietnamista ja jostain päin Länsi-Afrikkaa. Kävisin säännöllisesti Intiassa viemässä leluja, vaatteita ja hygieniatuotteita köyhille. Ja maksaisin lennoista aina massiivisen lisäveron.

Rahoittaisin ainakin seuraavia asioita: aurinkopaneelien rakentamista, vaihtoehtohoitomuotojen/energiahoitojen tutkimista, jotta saadaan epäilijätkin uskomaan, vanhustenhoitoa ja palkkaisin heille seuraneitejä/poikia ja kaikki nuoret saisi kesätöitä, nostaisin opintotukia ja eläkkeitä jotta kenenkään ei tarvitse elää velaksi. pientilalliset saisivat suurempia tukia kuin suurtilalliset ja aina bonusrahaa eläinten elinolosuhteiden mukaan.

Koulussa opetettaisi elämänkatsomusta, luonnonsuojelua, tomaatinkasvatusta ja lähimmäisenrakkautta. Liikuntaa ja taiteita olisi tuplamääri lukkarissa ja luovuus olisi tärkeämpää kuin kertotaulu. Antaisin potkut kaikille kansanedustajille ja valtionpäämiehille ja -naisille, presidenteille ja muille pelleille koko maailmassa ja herättäisin eloon Alberti Einsteinin ja Mahatma Gandhin jotta he voisivat José Mujican rinnalla johtaa maailmaa. Elvyttäisin hippiliikkeen ja pystyttäisin patsaan Arndt Juho Pekuriselle.

Tätä ei kukaan jaksa lukea, enkä edes minä ite enää, eikä tähän varmaan riitä vähän normaalia parempi kuukausiliksa vaan pitäisi ehkä omistaa koko maailma ja pystyä muutamaan ihmeeseen. Mutta sitten kun se on mahdollista, niin tämän lupaan ja allekirjoitan!

Tästä tekstistä ehkä saa jonkin laisen kuvan siitä, millaiset ovat mun "elämänarvot" ja mitä asioita pidän tärkeänä. Ja se saattaa jatkossa auttaa ymmärtämään, miksi haluan paasata juuri tietyistä asioista.

Mitä asioita te tekisitte jos "kaikki" olisi mahdollista? Mun mielestä joskus on hyvä heittäytyä sellaiseen lapsenomaiseen ajatusleikkiin, jossa ei ole mitään opittuja rajoja ja kaikki esteet voi kiertää. Se on mielestäni luovaa ja silloin voi syntyä jotain oikeesti käyttistä ;) 

maailma.jpg

Pelkään ihan hitsin paljon kopsata muiden kuvia omaan käyttöön, kun mulla ei olis yhtään rahaa maksaa mitään tekijänoikeusmaksuja, joten mä piirsin ite, koska blogissa pitää kylläkin olla kuvia. Kuvassa on niinkun täydellinen maailma (älkää ottako liian "kirjaimellisesti"). Varmaankin piirrän jatkossakin vaikkakin se oli tosi vaikeeta.