"Hay! Hay! LBJ! How many kids did you kill today?!"

  • V*tun hipit!
  • Pitkätukkahippi
  • Ituhipit
  • Hipinretkut!
  • Hipit töihin!

Hippi ei oo kirosana! Vai onko? 

Liekö "hipittely" hieman "homotteluun" rinnastettavaa haukkumista, jolla ei sanan varsinaisen merkityksen kanssa ole enää mitään tekemistä? Moderni 2000- luvun ihminen tietysti tietää, että homoissa ei ole mitään pahaa tai vastenmielistä, vaan he edustavat hyvin trendikästä ja herkkäsieluista vähemmistöryhmää, joka rikastuttaa muutoin niin harmaata kansalaismassaa. Nämä kaksi ihmisryhmää eivät toki juuri millään muotoa liity toisiinsa (paitsi, että kummankin edustama rakkauden ilmaisumuoto haluttiin tukahduttaa) , mutta kärsiikö Hippi yhtälailla stereotypisestä lokeroinnista, jossa poikkeus korkeintaan vain vahvistaa säännön. Yhtämieltä kaikki voi varmasti olla siitä, että hippi on sanana saanut kansankielessä varsin negatiivisen vivahteen. 

WP_001066.jpg

"Aito" hippi tosin on valitettavasti kokenut lähes täydellisen passivoitumisen hippiliikkeen hiipumisen myötä, eli lyhyesti sanottuna, hippejä ei enää ole. Vanhoja hippiliikkeen edustajia toki varmasti on vielä ympärimaailmaa, mutta kiihkeämielinen järjestäytynyt toiminta on takanapäin ( ainakin näin itse olen ymmärtänyt ).  

Miksi sitten hipeistä tulee ensimmäisenä mieleen huumeet ja tietynlainen vetelä elämänasenne? Suurin yheinen ihanne hippiliikkeellä oli kuitenkin rauhanaate ja suvaitsevaisuus. Ainakin omasta mielestäni aika kivoja asioita kutenkin. Muistaako kukaan heidän tärkeintä poliittista tavoitettaan? Vietnamin sodan vastainen projekti keräsi arviolta 100 000 ihmistä mielenosoitukseen Pentagonin liepeille ja kyllä itse soisin kunnian kuuluvan hyvin pitkälti juuri hipeille Yhdysvaltain poliittisen suunnan muutoksessa Vietnamissa. 

Noooh, toki kaikkein rauhaa ja rakkautta rakastavaisimpaankin joukkoon mahtuu aina muutama vallanhimoinen riidankylväjä ja kuten niin monet muutkin järjestäytyneet ryhmittymät, myös hippiliike sai rajusti kasvaessaan jos jonkimoisia uusia piirteitä ja alkuperäinen ideologiahan siinä aina väkisinkin kärsii. Ehkäpä juuri tämä myöhemmin jopa ns. käsistä riistäytynyt huumeiden käyttö ja ruokottomuuksien lisääntyminen hippien nimissä on saanut aikaan nykyisillään vallitsevan vastenmielisen mielikuvan ko. liikkeen edustajista, vaikkakin he olivat jo aika pitkälti uudelleen organisoituneet.

Hippiliikkeen hiipumiseen varmasti vaikutti ( rakkausaatteen repsahtamisen lisäksi) myös valtioiden hippivastaisuus. Ihmisiä ei varsinaisesti kannustettu hippeilemään vaan sitä vastaan käyettiin jopa melko rajuja keinoja. En tiedä oliko tässä taustalla huumeidenkäytön ja vandalismin ehkäiseminen vai ennemminkin kulutusyhteiskuntaa uhkaavan käytöksen pysäyttäminen. Hipithän korostivat ennen kaikkea rakkautta ja tasa-arvoa ja erittäin vaarallista tajunnan laajentamista, mikä sai useat kansalaiset oivaltamaan nyky-yhteiskunnassa vallitsevien normien olevan täysin tavallista ihmispoloa palvelemattomia. Selvähän se on, että halutaan karkaamaan pyrkivät lampaat takaisin aitauksiin. 

Oliko hipit hyviksiä vai pahiksia? Itse sanon, että ehdottomasti hyviksiä! Valitettavaa vain on, että ryhmä, joka koostuu ihmisistä, alkaa yllättävän pian saada hyvin inhimillisiä piirteitä. Uskon, että myös itsessäni asuu pieni hippi, joka odottaa ihmisten taas kokoontuvan yhteen jonkin suuren, yhteisen poliittisen tavoitteen vuoksi, puhdas rakkaus ihmiskuntaa kohtaa polttoaineenaan. 

Joten, hei kaikki vanhat kunnon hipit ja hipittäret! Jos olette kuulolla, niin eiköhän yritettäisi uudelleen? Mutta jospa tällä kertaa pysytään tiukasti siinä rauhassa ja rakkaudessa, sillä uskon, että se kyllä riittää pitkälle, kaikki muu on turhaa :) 

Loppukevennys:

Mitä sokea hippi kysyi liikennevaloissa?
-Palaaks vihree

Joo.. heh hehe!

I rest my case. Peace n Love, brothers and sisters! <3